Agia Pelagia Terug naar Reisgids

Algemene informatie over Agia Pelagia

Agia Pelagia is een klein vissersdorpje gebouwd in het centrum van een pittoreske amfitheaterbaai, op 25 km van de internationale luchthaven van Heraklion en op 23 km van de haven van Heraklion.

Als je vanaf de nationale weg hoog boven de kustlijn gaat, zie je het indrukwekkende uitzicht op Agia Pelagia - zoals op ansichtkaarten en je kunt zelfs het eiland Dia ten noorden van Heraklion zien.

Agia Pelagia is waarschijnlijk de meest populaire toeristenplaats van Heraklion en is ideaal voor gezinsvakanties op Kreta.

Eenmaal aangekomen op Kreta, kunt u een auto huren bij Royal Rentals en van de ene locatie naar de andere gaan en vele plaatsen ontdekken.

Huur een auto in Agia Pelagia met Royal Rentals

In Agia pelagia vindt u winkels, supermarkten, apotheken en vergeet niet om lokale producten en traditionele Kretenzische en Griekse keuken in taverna's te proberen.

In Agia pelagia vindt u geen intens nachtleven, maar u kunt gezellige en aangename cafés en bars vinden om van een drankje te genieten.

De meeste hotels in de omgeving zijn ver van zee gebouwd, daarom moet je waarschijnlijk een scooter of auto huren om bij de zee en het commerciële centrum van Agia Pelagia te komen. Profiteer van onze beste deals en ToMyDoor-service en uw autohuur wordt bij uw hotel afgeleverd.

Handig om te weten, er is geen nachtbusdienst, wat betekent dat als je in de stemming bent voor stadslichten en winkelen en van plan bent Heraklion of Chersonissos te bezoeken en laat uit te blijven, je een auto moet huren. Controleer de Creteroyal.com en zorg ervoor dat uw reis zonder stress verloopt.

Geniet van uw huurauto in Agia Pelagia

Agia Pelagia als je basis, kun je met een huurauto verplaatsen en verschillende interessante plaatsen vinden om te bezoeken, zoals het Minoïsche paleis van Knossos, het archeologisch museum van Heraklion, de traditionele dorpen van Achlada, Fodele (de geboorteplaats van de beroemde schilder El Greco) Anogia tot de hoogste berg van Kreta Idi (of "Psiloritis" - 2.456m hoog).

Voor het strand zijn in Agia Pelagia de belangrijkste gebieden:

Baai van Agia Pelagia - hoofdstrand, een ideale plek voor watersporten, snorkelen en duiken.

Lygaria Bay - op sommige plaatsen een zandstrand en rotsachtig strand, heeft veel restaurants en cafés, een duikcentrum en watersport.

Baai van Mononaftis - in het Grieks "eenzame zeeman", vernoemd naar een schipbreuk dat slechts één zeeman overleefde. Hier vindt u tavernes, supermarkten, duikcentra.

Psaromoura - een klein strand en een van de meest populaire, omgeven door rotsen en geïsoleerd van het lawaai en de straat. Er is slechts een kleine winkel op het strand met ijs, drankjes en broodjes.

Achlada - een attractie voor bezoekers voor een rustige wandeling door de pittoreske steegjes en zie de architectuur van de kleine huizen. Het uitzicht is geweldig!

Fodele - een klein dorp gebouwd in een gebied met sinaasappelboomgaarden, zeer groen met een mooi park en een picknickplaats naast het centrale plein.

Overweeg om de reizen naar deze en andere nabijgelegen attracties te doen op een van onze huurauto's. Maak vandaag een reservering hier bij Royal Rentals.

Als u uw huurauto nodig heeft bij uw hotel in Agia Pelagia, zullen wij u daar op tijd een voertuig leveren.

Krijg nu uw speciale aanbieding en goedkope offertes voor autoverhuur in Agia Pelagia of stuur ons vandaag uw bericht als u speciale verzoeken hebt.