Vaak Gestelde Vragen

Welke Informatie Heb Je Van Mij Nodig Om Te Boeken ?

  • De datum en tijd van ophalen
  • De datum en tijd van afleveren
  • Uw persoonlijke contact informatie
  • Een geldige creditcard voor de reservering
  • Houdt u er rekening mee dat we eerst de beschikbaarheid moeten controleren bij reservering op korte termijn.

Moet ik een aanbetaling betalen voor mijn reservering ?

Ja we vragen om een aanbetaling op het moment dat u reserveert.

U betaalt met een creditcard indien u online reserveert. Hou er rekening mee dat ondanks uw aanbetaling, de hoofd bestuurder alsnog een creditcard op zijn/haar naam moet overhandigen bij het ophalen van de auto.

Indien uw creditcard een pincode heeft, dan heeft u deze nodig bij het ophalen van de auto.

Is Een Creditcard Vereist Om Een Voertuig Te Boeken ?

Ja, er wordt een geldig creditcard nummer gevraagd bij uw reservering.

We zullen dan het ingegeven nummer valideren.

Ik heb geen creditcard. Kan ik een auto huren ?

U moet in het bezit zijn van een geldige creditcard om een auto te huren. In sommige gevallen wordt een debitcard geaccepteerd maar altijd met autorisatie vooraf. Indien u niet in het bezit bent van een creditcard, neemt u contact met ons op om een oplossing te vinden.

Kan Ik Mijn Huurauto Contant Betalen ?

Ja, u kunt uw huurauto contant betalen bij het ophalen. U dient echter alsnog een geldige creditcard te overhandigen. Het is vereist om de contractuele verplichtingen en het eigen risico te dekken zoals aangegeven in de huurovereenkomst. Indien u geen creditcard bezit, maar u heeft een Visa of MasterCard dan kunt u een voertuig huren maar dient u de verzekerings aansprakelijkheid te verminderen.

Kan ik betalen met de creditcard van een persoon die niet aanwezig is wanneer ik de auto ophaal ?

Nee. De persoon die voor de huurauto betaalt, moet als bestuurder op het contract staan en moet aanwezig zijn tijdens het ophalen van de auto.

Moet Ik De Garantie Stellen ?

Indien uw reservering een verzekering heeft met een eigen risico, vragen we u dit bedrag (op uw creditcard) als garantie. Indien u liever geen garantie bedrag wilt geven,  kunt u een aanvullende verzekering nemen bij het ophalen van de auto.

Hoe Weet Ik Of Mijn Boeking Is Bevestigd ?

U zult een e-mail met bevestiging van uw reservering ontvangen.

Ik weet mijn vluchtnummer niet. Wat kan ik doen ?

Indien u uw vluchtnummer niet weet, kunt u TBA (nog door te geven) invullen en een geldig mobiel telefoonnummer doorgeven. Uw vluchtnummer is zeker belangrijk indien u een late avondvlucht heeft.

Hoe kan ik mijn boeking annuleren of wijzigen ?

U kunt het annulerings en wijzigings beleid in de voorwaarden terugvinden.

Wat heb ik nodig om een voertuig te huren ?

U dient uw recente rijbewijs te overhandigen, (indien nodig in het Engels vertaald), uw originele paspoort of ID kaart en uw geldige creditcard. Indien u een Internationaal rijbewijs heeft, dient u ook uw geldige originele rijbewijs mee te nemen.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig ?

Een internationaal rijbewijs of een officiële vertaling volgens de voorwaarden van de Griekse wet is aanvullend verplicht als het rijbewijs niet in Latijnse of Cyrillische karakters is geschreven.

Kan ik een auto ophalen, behalve voor kantooruren ?

Ophalen buiten kantoortijden is mogelijk, maar alleen op aanvraag. Houd u er rekening mee dat er een extra bedrag wordt berekend voor deze service. U kunt alle informatie terugvinden op uw reserveringsvoucher.

Waar kan ik het voertuig ophalen op de luchthaven ?

U kunt alle informatie over het ophalen van uw huurauto vinden in de bevestigings e-mail die aan u verzonden wordt indien u reserveert.

Is het mogelijk dat u de auto bij het hotel aflevert ?

Ja we bieden ook aflevering van de huurauto in uw hotel aan. Het is belangrijk dat u ons de naam en plaats van het hotel doorgeeft zodat onze medewerker u daar kan ontmoeten.

Wat gebeurt er als ik mijn auto uitzet ?

Indien uw vlucht is vertraagd, of u verwacht later dan gepland bij ons kantoor aan te komen, dient u ons telefonisch of per e-mail te informeren, zodat we de huurauto voor u kunnen behouden. Indien u ons niet informeert over uw vertraging, kan het zijn dat de huurauto niet meer beschikbaar is en we kunnen het aanbetaalde bedrag niet retourneren.

Zijn er extra kosten voor het retourneren van een auto met vertraging ?

Een niet gemelde verlate aflevering wordt extra aan u  berekend. U vindt deze informatie in uw huurcontract. Contacteer ons alstublieft indien u de huurperiode wenst te verlengen.

Hoe kan ik mijn huur verlengen nadat ik mijn auto heb opgehaald ?

Huur verlenging is afhankelijk van de beschikbaarheid. Tijdens het hoogseizoen kunnen we niet altijd de bevestiging van de verlenging garanderen, maar we doen ons best om uw aanvraag positief te bevestigen. Indien de verlenging wordt bevestigd, zal de huurprijs worden berekend met de huidige prijs die hoger of lager kan zijn als het oorspronkelijke boekingstarief. Indien u de huurperiode van uw voertuig wenst te verlengen, dient u minstens 24 uur voor het einde van de huurperiode het lokale kantoor schriftelijk te informeren zodat we u de bevestiging kunnen sturen. U dient een van onze lokale kantoren te bezoeken om het verlengde huurcontract te ondertekenen.

Krijg ik mijn geld terug als ik besluit het voertuig eerder terug te sturen ?

Indien u beslist om het gehuurde voertuig eerder dan de geboekte huurperiode terug te brengen, kunnen we helaas geen geld retourneren.

Kan ik het model van een voertuig kiezen ?

Reserveringen van een voertuig worden bevestigd voor een bepaalde klasse en niet voor een model tenzij anders aangegeven. Het weergegeven voertuig is slechts ter indicatie en kan  vervangen worden door een alternatief, gelijkwaardig of geüpgraded voertuig.

Hoe en wanneer reserveert ik een kinderzitje ?

De makkelijkste manier is om het tijdens uw boeking aan te geven en tevens de leeftijd van uw baby/kind te vermelden. Indien u het vergeten bent tijdens de boeking aan te vragen, contacteer ons zodat we het in uw boeking kunnen toevoegen.

Kan ik het gehuurde voertuig van het ene eiland naar het andere brengen ?

Het gebruik van een veerboot is niet toegestaan zonder onze toestemming. Indien u een veerboot wenst te gebruiken, informeer ons dan bij het ophalen van uw voertuig. Klanten dienen het lokale kantoor te informeren welk eiland ze willen bezoeken. Het gebruiken van een veerboot met het voertuig zonder onze goedkeuring is verboden; het wordt beschouwd  als een nalatigheid die de verzekering ongeldig maakt en de huurder zal een boete van 300€ moeten betalen.
Houd er rekening mee dat eventuele schade aan het voertuig tijdens de veertocht niet wordt gedekt door de verzekering en de klant is verantwoordelijk voor de complete reparatiekosten.

.

Wie kan het gehuurde voertuig besturen ?

Alleen geautoriseerde bestuurders die op het contract staan aangegeven mogen het voertuig besturen.

Hoe kan ik de verzekeringsdekking wijzigen die ik heb gekozen toen ik de boeking online maakte ?

Indien u de verzekerings dekking wilt veranderen kunt u ons contacteren en we zullen u helpen de voor u geschikte verzekering te selecteren. U kunt altijd nog extra verzekering afsluiten bij het ophalen van de auto. We adviseren u sterk om de verzekering zonder eigen risico af te sluiten (super CDW).

Kan ik roken in een gehuurd voertuig ?

Roken in het voertuig is streng verboden. In het geval dat er in de auto gerookt is, zal de klant een volledige schoonmaak moeten betalen met een minimum van 150€.

Kan ik het gehuurde voertuig off-road rijden ?

Er mag niet op een onverharde weg, strand of  boswegen gereden worden met het gehuurde voertuig. Dit geldt voor ALLE voertuigen (inclusief  4WD), dus geen Off Road of 4 WD track.

Wat moet ik doen als de gehuurde auto pech heeft ?

We bieden u weg assistentie voor elk voertuig met pech. In geval van pech, neem telefonisch contact met ons op en vermeld het kenteken en uw locatie.
Houd er rekening mee dat deze service alleen gratis is voor mechanische pech. Alle andere gevallen zullen worden onderworpen aan de relevante kosten. Bijvoorbeeld verlies van of ingesloten sleutels, lege benzine tank, verkeerde brandstof getankt (bv.benzine ipv diesel), schade aan wielen of banden, een lege accu doordat bv.de lichten zijn aangelaten, schade door een ongeluk, etc.

Welke methode gebruikt u om persoonsgegevens te verzamelen ?

We beschermen uw persoonlijke gegevens en zullen deze niet aan derden doorgeven. We gebruiken geen andere persoonlijke gegevens, dan de informatie die we krijgen bij uw reservering. (zoals uw naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres).