Vaak Gestelde Vragen

Welke Informatie Heb Je Van Mij Nodig Om Te Boeken ?

  • De ophaaldatum en -tijd
  • Retourdatum en -tijd
  • Uw persoonlijke contactgegevens
  • Een geldige creditcard
  • Houd er rekening mee dat als u op het allerlaatste moment een auto moet huren, we eerst de beschikbaarheid moeten controleren.

Moet ik een aanbetaling betalen voor mijn reservering ?

Ja, we brengen een aanbetaling in rekening wanneer u een reservering maakt.

U betaalt met een creditcard wanneer u online boekt. Vergeet niet dat de belangrijkste bestuurder moet een creditcard in zijn / haar naam te tonen bij de levering op te halen van de auto.

Houd er rekening mee dat als uw creditcard een pincode heeft, u de pincode moet gebruiken.

Is Een Creditcard Vereist Om Een Voertuig Te Boeken ?

Ja, u moet een geldig creditcardnummer invoeren wanneer u een boeking maakt.

Vervolgens valideren we het ingevoerde kaartnummer.

Ik heb geen creditcard. Kan ik een auto huren ?

In het algemeen moet u een creditcard hebben om een auto te huren. In sommige gevallen kan een bankpas echter worden geaccepteerd, maar altijd met een pincode. Als u geen creditcard hebt, neem dan contact met ons op om u een oplossing te bieden.

Kan Ik Mijn Huurauto Contant Betalen ?

Ja, u uw huurauto contant betalen bij levering van een auto, maar toch moet u een creditcard overleggen om de contractuele en verzekeringsverplichtingen te dekken zoals vastgelegd in de Voertuighuurovereenkomst. Als u niet beschikt over een creditcard, maar je hebt wel een Visa of MasterCard debetkaart u een auto huren, maar je moet je verzekering te upgraden.

Kan ik betalen met de creditcard van een persoon die niet aanwezig is wanneer ik de auto ophaal ?

№. De persoon die voor het voertuig betaalt, moet een aangewezen bestuurder op het contract zijn en moet aanwezig zijn in het plaatselijke kantoor wanneer het voertuig wordt opgehaald.

Moet Ik De Garantie Stellen ?

Als uw boeking een volledige verzekering heeft, hebben we dit bedrag (op uw creditcard) als garantie nodig. Als u liever geen aanbetaling achterlaat, u aanvullende verzekering krijgen wanneer u de auto ophaalt.

Hoe Weet Ik Of Mijn Boeking Is Bevestigd ?

U ontvangt een bevestigingsmail.

Ik weet mijn vluchtnummer niet. Wat kan ik doen ?

Als u uw vluchtnummer niet kent, u TBA invoegen in plaats van uw vluchtnummer en uw geldige mobiele telefoonnummer. Houd er rekening mee dat uw vluchtnummer vooral belangrijk is als u 's avonds laat aankomt.

Hoe kan ik mijn boeking annuleren of wijzigen ?

U het annulerings- en wijzigingsbeleid in de algemene voorwaarden zien.

Wat heb ik nodig om een voertuig te huren ?

U dient uw geldig rijbewijs (in Engelse vertaling), uw paspoort of identiteitskaart en uw geldige creditcard mee te nemen. Als u over een internationaal rijbewijs beschikt, moet u ook uw lokale en geldige rijbewijs tonen.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig ?

Als u geen EU-rijbewijs heeft, heeft u ook een internationaal rijbewijs nodig.

Kan ik een auto ophalen, behalve voor kantooruren ?

Met uitzondering van kantooruren is levering van het voertuig op aanvraag mogelijk. Houd er rekening mee dat er extra kosten in rekening worden gebracht voor deze service. U vindt alle informatie op uw huurvoucher.

Waar kan ik het voertuig ophalen op de luchthaven ?

Alle informatie voor uw auto wordt opgehaald in de bevestigingsmail die u wordt toegestuurd wanneer u boekt.

Is het mogelijk dat u de auto bij het hotel aflevert ?

Ja, wij bieden leveringen aan in een hotel. Het is belangrijk dat u ons de naam van het hotel geeft wanneer u uw online reservering maakt, zodat onze medewerkers u daar zullen ontmoeten.

Wat gebeurt er als ik mijn auto uitzet ?

Als uw vlucht vertraagd is of als u te laat komt, moet u contact met ons opnemen. U vindt onze telefoonnummers op uw huurvoucher. Als u dit doet, zullen we de auto voor een bepaalde tijd houden en u een uur tolerantie geven. We betalen de aanbetaling niet terug als we niet op de hoogte zijn nadat deze tijd is verstreken.

Zijn er extra kosten voor het retourneren van een auto met vertraging ?

Voor elke ongeautoriseerde late terugkeer geldt een toeslag. De informatie erover vindt u in uw huurcontract. Neem contact met ons op als u uw huur wilt verlengen.

Hoe kan ik mijn huur verlengen nadat ik mijn auto heb opgehaald ?

Dat hangt af van de beschikbaarheid. In het hoogseizoen kunnen we geen verlenging garanderen, maar we zullen ons best doen om aan uw verzoek tegemoet te komen. Als u uw boeking wilt verlengen, belt u ons op ons telefoonnummer dat u vinden bij het huurcontract. U moet naar het lokale kantoor gaan om de contractverlenging te ondertekenen en de verzekeringsdekking te valideren.

Krijg ik mijn geld terug als ik besluit het voertuig eerder terug te sturen ?

Indien u besluit het voertuig vrijwillig terug te sturen voor het verstrijken van een huurtermijn, zullen wij geen bedrag terugbetalen.

Kan ik het model van een voertuig kiezen ?

Wij bevestigen niet het bepaalde model van het voertuig dat u ontvangt. We bevestigen alleen de geboekte categorie.

Hoe en wanneer reserveert ik een kinderzitje ?

U moet dit aanvragen wanneer u uw reservering maakt op basis van de leeftijd van uw kind. Als u vergeten bent een kinderzitje te boeken, neem dan contact met ons op en wij zullen uw boeking wijzigen.

Kan ik het gehuurde voertuig van het ene eiland naar het andere brengen ?

Lol Klanten mogen de auto's niet van het ene eiland naar het andere brengen.

Wie kan het gehuurde voertuig besturen ?

Alleen de geautoriseerde bestuurders op het huurcontract kunnen de auto besturen.

Hoe kan ik de verzekeringsdekking wijzigen die ik heb gekozen toen ik de boeking online maakte ?

Als u de verzekeringsdekking wilt wijzigen, u contact met ons opnemen en wij zullen u helpen om de juiste verzekeringsoptie te selecteren. U het ook upgraden op de levertijd van de auto. Wij raden alle huurders aan om een verzekering te nemen zonder franchise.

Kan ik roken in een gehuurd voertuig ?

Nee, roken is niet toegestaan in een huurauto. Als het voertuig wanneer wordt geretourneerd ruikt op sigarettenrook bent u aansprakelijk voor de volledige kosten van het schoonmaken.

Kan ik het gehuurde voertuig off-road rijden ?

Het is niet toegestaan om de gehuurde voertuigen off-road, op elk strand of op stoffige paden te rijden. Alle voertuigen (inclusief 4WD-voertuigen) mogen niet op ALLE 4WD-sporen rijden.

Wat moet ik doen als de gehuurde auto pech heeft ?

Wij bieden onze wegassistentie service voor eventuele voertuigstoringen. In geval van een storing u ons bellen naar het nummer op uw huurcontract. Geef ons uw kenteken en geef een routebeschrijving om ons te helpen u te lokaliseren.

Houd er rekening mee dat deze service alleen gratis is voor mechanische storingen. Alle andere storingen zijn onderworpen aan de desbetreffende kosten, bijvoorbeeld verloren of vergrendelde sleutels in de auto, het bijvullen van het voertuig met de onjuiste brandstof (d.w.z. diesel in plaats van benzine), schade aan wielen en/of banden, een lege batterij als gevolg van de lichten die worden vergeten, pech als gevolg van een ongeval, enz.

Welke methode gebruikt u om persoonsgegevens te verzamelen ?

Wij verzamelen, verhuren of verkopen uw persoonlijke gegevens niet. Wij gebruiken of verzamelen uw precieze geografische locatie niet.