Chania

Algemene informatie over Chania

"Venetië van het oosten", de hoofdstad van de prefectuur, het is de tweede grootste stad op Kreta. Chania ligt ongeveer 70 km ten westen van Rethymno en 145 km ten westen van Heraklion.

Chania is de meest pittoreske stad van Kreta en een van de mooiste en "groenste" steden van Griekenland. Er is meer regenval dan op elke andere plaats in Kreta.

We kunnen Chania verdelen in de oude en de nieuwe stad. De oude stad ligt rond de oude Venetiaanse haven, bewaakt door een Venetiaans fort, Fort Firca.

De nieuwe stad ligt rond de Venetiaanse muren en biedt de energie en het karakter van een authentieke Griekse stad. Hier zijn de vele winkels, pittoreske smalle straatjes en architectuur beïnvloed door decennia van buitenlandse overheersing, bars, restaurants en het straatleven dat u kunt verkennen met een huurauto van Royal Rentals.

Vind hier de beste aanbiedingen voor huurauto's in Chania online bij Royal Rentals.

Geniet van uw huurauto in Chania

Chania is een van de plaatsen die je moet zien tijdens uw verblijf op Kreta. De sfeer van de stad heeft een vleugje Florence en Venetië gecombineerd met de cultuur van Kretenzische mensen en tradities - oude gebouwen, musea, kerken, ambachtswinkels, restaurants, cafés met verschillende sferen en lekker eten. Deze spectaculaire stad in het mooiste deel van Kreta voor dagtochten biedt ook prachtige stranden, de beroemde kloven en bergdorpen. We raden u aan om een ​​auto te huren en enkele van deze bezienswaardigheden te bezoeken.

De gemeentelijke markt: de gemeentelijke markt van Chania is het "hart" van de stad. In het gebouw zijn veel winkeltjes die lokale producten en souvenirs verkopen. De gemeentelijke markt is een van de meest indrukwekkende markten op de Balkan.

De graven van de familie Venizelos: De graven van de familie Venizelos is een van de meest populaire plaatsen met een geweldig panoramisch uitzicht op Chania, slechts een paar kilometer ten oosten van de stad, op de weg naar Akrotiri en de luchthaven.

De stadstuin en de uitkijktoren: de stadstuin is een belangrijke plek voor wandelingen en plezier in de stad Chania. Er is een café in de tuin en een openluchtbioscoop. De klokkentoren is een van de meest opmerkelijke gebouwen van de stad Chania.

Fort Firca: Aan de westkant en de ingang van de haven, zijn er de sterke Venetiaanse muren van het bekende Fort Firca met een prachtig uitzicht op zee. De ingang van het Fort Firca bevindt zich in het National Maritime Museum.

Waterpark Limnoupolis: eindeloos spelen in water, ideaal voor kinderen en gezinnen, zwembaden, de lazy river, jacuzzi, winkels en de bar bij het zwembad.

Samaria-kloof: De kloof van Samaria ligt in de Witte Bergen in West-Kreta. Het wordt beschouwd als een van de grote attracties van Kreta en veel toeristen willen het bezoeken. Hier vindt u uw huurauto aanbieding om te genieten van de reis naar deze onvergetelijke bestemming.

Falassarna (50 km - 31 mijl ten westen van Chania): een van de meest adembenemende stranden in Chania. Lang en zanderig, kristalhelder water en een idyllische ambiance.

Agia Marina (10 km - 6.2 mijl afstand van Chania stad): Een van de meest populaire stranden van Kreta, goed georganiseerd met badmeester, verschillende watersporten en faciliteiten voor gezinnen met kinderen. Voor het strand ligt het eiland Agii Thodorou, dat de beschermde wilde geiten van Kreta herbergt, bekend als Kri-Kri.

Agioi Apostoloi: Agioi Apostoli ligt 4 km ten westen van Chania, bestaande uit drie prachtige baaien met fantastische zandstranden die de Blauwe Vlag hebben gekregen. Dit gebied wordt beschouwd als zeldzame natuurlijke schoonheid.

Maak hier uw online autohuurboeking en ontvang vandaag de beste deal met Royal Rentals.

Als u in de stad Chania of in de omgeving verblijft, levert onze ToMyDoor-service een voertuig naar uw hotel of naar een andere voor u geschikte plek.

Krijg nu uw speciale aanbieding voor een huurauto in Chania of stuur ons vandaag uw bericht als u speciale verzoeken heeft.