Συχνές Ερωτήσεις

Τι πληροφορίες θα χρειαστώ για να κάνω κράτηση;

  • Την ημερομηνία παραλαβής και την ώρα
  • Την ημερομηνία και ώρα επιστροφής
  • Τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας
  • Έγκυρη πιστωτική κάρτα
  • Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι εάν χρειάζεστε αυτοκίνητο την τελευταία στιγμή, θα πρέπει πρώτα να ελέγξουμε τη διαθεσιμότητα.

Πρέπει να πληρώσω προκαταβολή για την κράτησή μου;

Ναι, χρεώνουμε μια προκαταβολή όταν κάνετε κράτηση.

Θα πληρώσετε με πιστωτική κάρτα όταν κάνετε online κράτηση. Να θυμάστε ότι ο κύριος οδηγός θα πρέπει να δείξει μια πιστωτική κάρτα στο όνομά του κατά την παράδοση, προκειμένου να παραλάβει το αυτοκίνητο.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι αν η πιστωτική σας κάρτα διαθέτει αριθμό PIN, θα χρειαστείτε τον αριθμό PIN.

Απαιτείται πιστωτική κάρτα για την κράτηση του οχήματος;

Ναι, πρέπει να εισαγάγετε έναν έγκυρο αριθμό πιστωτικής κάρτας όταν κάνετε κράτηση.

Στη συνέχεια, επικυρώνουμε τον αριθμό της κάρτας που πληκτρολογήσατε.

Δεν έχω πιστωτική κάρτα. Μπορώ να ενοικιάσω αυτοκίνητο;

Θα πρέπει να έχετε μια πιστωτική κάρτα για να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει αποδεκτή μια χρεωστική κάρτα, αλλά πάντα με αριθμό PIN. Εάν δεν έχετε πιστωτική κάρτα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προσφέρουμε μια λύση.

Μπορώ να πληρώσω για την ενοικίαση του αυτοκινήτου μου με μετρητά;

Ναι, μπορείτε να πληρώσετε για την ενοικίαση του αυτοκινήτου σας με μετρητά κατά την παράδοση του αυτοκινήτου, αλλά ακόμα θα πρέπει να προσκομίσετε μια πιστωτική κάρτα για να καλύψετε τις συμβατικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, όπως καθορίζονται στο Συμβόλαιο Ενοικίασης Οχημάτων. Εάν δεν έχετε πιστωτική κάρτα, αλλά έχετε χρεωστική κάρτα Visa ή MasterCard, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, αλλά θα πρέπει να αναβαθμίσετε την ασφαλιστική σας ευθύνη.

Μπορώ να πληρώσω με την πιστωτική κάρτα ενός ατόμου που δεν είναι παρόν όταν παραλάβω το αυτοκίνητο;

Όχι. Το πρόσωπο που πληρώνει για το όχημα πρέπει να είναι ονομαστικός οδηγός στη σύμβαση και πρέπει να είναι παρών στο τοπικό γραφείο όταν το όχημα παραλαμβάνεται.

Πρέπει να δώσω κάποια εγγύηση;

Εάν η κράτησή σας έχει τη βασική ασφάλιση, θα χρειαστεί να μπλοκάρουμε το ποσό της απαλλαγής (excess) στην πιστωτική σας κάρτα ως εγγύηση. Εάν προτιμάτε να μην αφήσετε εγγύηση, μπορείτε να αγοράσετε την πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη όταν θα πάρετε το αυτοκίνητο.

Πώς μπορώ να ξέρω αν η κράτηση μου έχει επιβεβαιωθεί;

Θα λάβετε ένα e-mail επιβεβαίωσης.

Δε γνωρίζω τον αριθμό πτήσης μου. Τι μπορώ να κάνω;

Αν δεν γνωρίζετε τον αριθμό πτήσης σας, μπορείτε να εισαγάγετε την TBA αντί για τον αριθμό πτήσης σας και τον έγκυρο αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι ο αριθμός της πτήσης σας είναι ιδιαίτερα σημαντικός εάν φτάσετε αργά το βράδυ.

Πώς μπορώ να ακυρώσω ή να τροποποιήσω την κράτηση μου;

Μπορείτε να δείτε την πολιτική ακύρωσης και τροποποίησης κράτησης στους Όρους & Προϋποθέσεις.

Τι έγγραφα χρειάζομαι να έχω μαζί μου για να ενοικιάσω ένα όχημα;

Θα πρέπει να έχετε την έγκυρη (για τουλάχιστον 1 χρόνο) άδεια οδήγησης, το διαβατήριο ή την ταυτότητα σας και μία έγκυρη πιστωτική κάρτα. Εάν έχετε διεθνή άδεια οδήγησης, πρέπει επίσης να προσκομίσετε την τοπική και έγκυρη άδεια οδήγησης.

Χρειάζομαι διεθνή άδεια οδήγησης;

Πρέπει να είστε κάτοχος άδειας οδήγησης που να έχει εκδοθεί από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κάτοχος Διεθνούς Άδειας Οδήγησης. Η Διεθνή Άδεια Οδήγησης πρέπει να συνοδεύεται υποχρεωτικά από το δίπλωμα οδήγησης της χώρας του οδηγού του αυτοκινήτου.

Μπορώ να παραλάβω ένα αυτοκίνητο εκτός των ωρών εργασίας γραφείου;

Η παράδοση του οχήματος εκτός των ωρών εργασίας είναι δυνατή κατόπιν αιτήματος. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι ισχύει επιπλέον χρέωση για αυτήν την υπηρεσία. Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες στο κουπόνι ενοικίασης.

Πού μπορώ να παραλάβω το όχημα στο αεροδρόμιο;

Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για την παραλαβή του αυτοκινήτου σας στο email επιβεβαίωσης που σας αποστέλλεται κατά την κράτηση.

Είναι δυνατόν να παραδώσετε το αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο;

Ναι, προσφέρουμε παραδόσεις σε ξενοδοχεία και βίλες. Είναι σημαντικό να μας δώσετε το όνομα του ξενοδοχείου όταν κάνετε την online κράτηση σας, ώστε το προσωπικό μας να συναντηθεί μαζί σας εκεί.

Τι θα συμβεί αν καθυστερήσω να παραλάβω το αυτοκίνητό μου, από την ωρα που εμφανίζεται στο κουπόνι της κράτησης μου;

Εάν η πτήση σας καθυστερήσει ή πιστεύετε πως θα καθυστερήσει η άφιξη σας στο γραφείο μας, πρέπει να μας ενημερώσετε με email ή τηλεφωνώντας μας, ώστε να κρατήσουμε το όχημα μέχρι την άφιξη σας. Σε περίπτωση μη ενημέρωσης ενδεχόμενης καθυστέρησης στην άφιξη σας, το όχημα μπορεί να μην είναι διαθέσιμο και δε θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων.

Υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις για την επιστροφή ενός αυτοκινήτου με καθυστέρηση;

Οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη καθυστερημένη επιστροφή υπόκειται σε επιπλέον χρέωση. Σχετικές πληροφορίες αναγράφονται στο συμβόλαιο ενοικίασης σας. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να παρατείνετε την ενοικίαση σας.

Πώς μπορώ να παρατείνω την κράτησή μου αφού έχω παραλάβει το αυτοκίνητό μου;

Η παράταση της ενοικίασης εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα. Κατά την υψηλή περίοδο δεν μπορούμε να εγγυηθούμε οποιαδήποτε επέκταση, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας. Εάν επιθυμείτε να παρατείνετε την κράτησή σας, ενημερώστε μας με email τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη λήξη της ενοικίασης. Θα πρέπει να επισκεφτείτε το γραφείο μας για να υπογράψετε την επέκταση της ενοικίασης.

Θα λάβω επιστροφή χρημάτων εάν αποφασίσω να επιστρέψω το όχημα νωρίτερα;

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να επιστρέψετε το όχημα πριν από τη λήξη της περιόδου μίσθωσης, δεν θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων.

Μπορώ να επιλέξω το μοντέλο του οχήματος;

Η κράτηση επιβεβαιώνεται με βάση την κατηγορία οχήματος και όχι το μοντέλο. Το ενδεικτικό μοντέλο της κράτησης σας μπορεί να αντικατασταθεί με ένα παρόμοιο ή μεγαλύτερης κατηγορίας.

Πώς και πότε μπορώ να κάνω κράτηση για παιδικό κάθισμα;

Υπάρχει η επιλογή να προσθέσετε παιδικό κάθισμα κατά την πραγματοποίηση της κράτησης, αναγράφοντας και την ηλικία του παιδιού σας. Εάν παραλείψατε να κάνετε κράτηση για παιδικό κάθισμα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα τροποποιήσουμε την κράτησή σας.

Μπορώ να πάρω το ενοικιαζόμενο όχημα από το ένα νησί στο άλλο;

Απαγορεύεται να μεταφέρετε το ενοικιαζόμενο όχημα από το ένα νησί στο άλλο χωρίς άδεια από το γραφείο. Θα πρέπει να μας ενημερώσετε κατά την παραλαβή του οχήματος για την πρόθεση σας να μεταφέρετε το όχημα σε άλλο νησί.

Ποιος μπορεί να οδηγήσει το ενοικιασμένο όχημα;

Μόνο οι εξουσιοδοτημένοι οδηγοί που αναγράφονται στο συμβόλαιο ενοικίασης μπορούν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο.

Πώς μπορώ να αλλάξω την ασφαλιστική κάλυψη που έχω επιλέξει κατά την πραγματοποίηση της κράτησης οnline;

Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε την ασφαλιστική κάλυψη μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή ασφάλισης. Μπορείτε επίσης να την αναβαθμίσετε κατά τη στιγμή παράδοσης του αυτοκινήτου. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αγορά της ασφάλειας "Super CDW" που προσφέρει πλήρη κάλυψη.

Μπορώ να καπνίσω μέσα στο ενοικιαζόμενο όχημα;

Όχι, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται εντός του οχήματος. Εάν το όχημα επιστραφεί μυρίζοντας καπνό τσιγάρων θα είστε υπεύθυνοι για το πλήρες κόστος του καθαρισμού, μίνιμουμ €150.

Μπορώ να οδηγήσω το ενοικιαζόμενο όχημα εκτός δρόμου;

Δεν επιτρέπεται η οδήγηση των ενοικιαζόμενων οχημάτων εκτός ασφαλτοστρωμένου δρόμου, σε οποιαδήποτε παραλία ή σε θαμνώδεις διαδρομές.

Τι πρέπει να κάνω αν το ενοικιασμένο αυτοκίνητο έχει βλάβη;

Σας παρέχουμε την υπηρεσία οδικής βοήθειας για τυχόν βλάβες του οχήματος. Σε περίπτωση βλάβης παρακαλούμε καλέστε μας, δώστε μας τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και οδηγίες για να μας βοηθήσετε να σας εντοπίσουμε.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι αυτή η πολιτική είναι ΔΩΡΕΑΝ μόνο για μηχανικές βλάβες. Όλες οι άλλες βλάβες υπόκεινται στις σχετικές χρεώσεις, π.χ. απώλεια ή κλειδωμένα κλειδιά στο αυτοκίνητο, επαναπλήρωση του οχήματος με λανθασμένο καύσιμο (πχ τοποθέτηση ντίζελ αντί βενζίνης), βλάβη σε τροχούς ή/και ελαστικά, άδεια μπαταρία λόγω της άψεως των φώτων, βλάβη ως αποτέλεσμα ατυχήματος κ.λπ.

Ποια μέθοδο χρησιμοποιείτε για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων;

Δεν ενοικιάζουμε ή πωλούμε τα προσωπικά σας στοιχεία. Δεν συλλέγουμε τα προσωπικά σας στοιχεία, πέρα από αυτά που καταγράφονται στην κράτηση σας ( όπως το ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλ.). Δε χρησιμοποιούμε ούτε συλλέγουμε την ακριβή γεωγραφική σας θέση.