Συχνές Ερωτήσεις

Τί Πληροφορίες Θα Χρειαστώ Για Να Κλείσω Ένα Όχημα;

  • Την ημερομηνία παραλαβής και την ώρα
  • Την ημερομηνία και ώρα επιστροφής
  • Τα προσωπικά σας στοιχεία επικοινωνίας
  • Έγκυρη πιστωτική κάρτα
  • Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι εάν χρειάζεστε αυτοκίνητο την τελευταία στιγμή, θα πρέπει πρώτα να ελέγξουμε τη διαθεσιμότητα.

Πρέπει Να Πληρώσω Κάποια Προκαταβολή Για Την Κράτησή Μου;

Ναι, χρεώνουμε μια προκαταβολή όταν κάνετε κράτηση.

Θα πληρώσετε με πιστωτική κάρτα όταν κάνετε online κράτηση. Να θυμάστε ότι ο κύριος οδηγός θα πρέπει να δείξει μια πιστωτική κάρτα στο όνομά του κατά την παράδοση, προκειμένου να παραλάβει το αυτοκίνητο.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι αν η πιστωτική σας κάρτα διαθέτει αριθμό PIN, θα χρειαστείτε τον αριθμό PIN.

Απαιτείται Πιστωτική Κάρτα Για Την Κράτηση Του Οχήματος;

Ναι, πρέπει να εισαγάγετε έναν έγκυρο αριθμό πιστωτικής κάρτας όταν κάνετε κράτηση.

Στη συνέχεια, επικυρώνουμε τον αριθμό της κάρτας που πληκτρολογήσατε.

Δεν Έχω Πιστωτική Κάρτα. Μπορώ Να Ενοικιάσω Ένα Αυτοκίνητο;

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να έχετε μια πιστωτική κάρτα για να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει αποδεκτή μια χρεωστική κάρτα, αλλά πάντα με αριθμό PIN. Εάν δεν έχετε πιστωτική κάρτα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προσφέρουμε μια λύση.

Μπορώ Να Πληρώσω Για Την Ενοικίαση Του Αυτοκινήτου Μου Με Μετρητά;

Ναι, μπορείτε να πληρώσετε για την ενοικίαση του αυτοκινήτου σας με μετρητά κατά την παράδοση του αυτοκινήτου, αλλά ακόμα θα πρέπει να προσκομίσετε μια πιστωτική κάρτα για να καλύψετε τις συμβατικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, όπως καθορίζονται στο Συμβόλαιο Ενοικίασης Οχημάτων. Εάν δεν έχετε πιστωτική κάρτα, αλλά έχετε χρεωστική κάρτα Visa ή MasterCard, μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο, αλλά θα πρέπει να αναβαθμίσετε την ασφαλιστική σας ευθύνη.

Μπορώ Να Πληρώσω Με Την Πιστωτική Κάρτα Ενός Ατόμου Που Δεν Είναι Παρόν Όταν Παραλάβω Το Αυτοκίνητο;

Όχι. Το πρόσωπο που πληρώνει για το όχημα πρέπει να είναι ονομαστικός οδηγός στη σύμβαση και πρέπει να είναι παρών στο τοπικό γραφείο όταν το όχημα παραλαμβάνεται.

Πρέπει Να Δώσω Κάποια Εγγύηση;

Εάν η κράτησή σας έχει πλήρη ασφάλιση, θα χρειαστούμε αυτό το ποσό (στην πιστωτική σας κάρτα) ως εγγύηση. Εάν προτιμάτε να μην αφήσετε την κατάθεση, μπορείτε να πάρετε την πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη όταν θα πάρετε το αυτοκίνητο.

Πώς Μπορώ Να Ξέρω Αν Η Κράτησή Μου Έχει Επιβεβαιωθεί;

Θα λάβετε ένα e-mail επιβεβαίωσης.

Δεν Γνωρίζω Τον Αριθμό Πτήσης Μου. Τι Μπορώ Να Κάνω;

Αν δεν γνωρίζετε τον αριθμό πτήσης σας, μπορείτε να εισαγάγετε την TBA αντί για τον αριθμό πτήσης σας και τον έγκυρο αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι ο αριθμός της πτήσης σας είναι ιδιαίτερα σημαντικός εάν φτάσετε αργά το βράδυ.

Πώς Μπορώ Να Ακυρώσω Ή Να Τροποποιήσω Την Κράτησή Μου;

Μπορείτε να δείτε την πολιτική ακύρωσης και τροποποίησης στους όρους και τις προϋποθέσεις.

Τί Πρέπει Να Φέρω Μαζί Μου Για Να Ενοικιάσω Ένα Όχημα;

Θα πρέπει να φέρετε την έγκυρη άδεια οδήγησης (στην αγγλική μετάφραση), το διαβατήριο ή την ταυτότητά σας και την έγκυρη πιστωτική σας κάρτα. Εάν έχετε διεθνή άδεια οδήγησης, πρέπει επίσης να προσκομίσετε την τοπική και έγκυρη άδεια οδήγησης.

Χρειάζομαι Διεθνή Άδεια Οδήγησης;

Εάν δεν έχετε άδεια οδήγησης της ΕΕ, θα χρειαστείτε επίσης διεθνή άδεια οδήγησης.

Μπορώ Να Παραλάβω Ένα Αυτοκίνητο Εκτός Από Τις Ώρες Εργασίας Γραφείου;

Εκτός από τις ώρες εργασίας γραφείου, η παράδοση του οχήματος είναι δυνατή κατόπιν αιτήματος. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι ισχύει επιπλέον χρέωση για αυτήν την υπηρεσία. Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες στο κουπόνι ενοικίασης.

Πού Μπορώ Να Παραλάβω Το Όχημα Στο Αεροδρόμιο;

Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για την παραλαβή του αυτοκινήτου σας στο email επιβεβαίωσης που σας αποστέλλεται κατά την κράτηση.

Είναι Δυνατόν Να Παραδώσετε Το Αυτοκίνητο Στο Ξενοδοχείο;

Ναι, προσφέρουμε παραδόσεις σε ένα ξενοδοχείο. Είναι σημαντικό να μας δώσετε το όνομα του ξενοδοχείου όταν κάνετε την online κράτησή σας, ώστε το προσωπικό μας να συναντηθεί μαζί σας εκεί.

Τί Θα Συμβεί Αν Καθυστερήσω Να Παραλάβω Το Αυτοκίνητό Μου Από Την Ώρα Που Εμφανίζεται Στο Κουπόνι Της Κράτησής Μου;

Εάν η πτήση σας καθυστερήσει ή έχετε αργήσει, πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας. Μπορείτε να βρείτε τα τηλέφωνά μας στο κουπόνι ενοικίασης. Αν το κάνετε αυτό, θα κρατήσουμε το αυτοκίνητο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και θα σας δώσουμε μία ώρα ανοχής. Δεν επιστρέφουμε την προκαταβολή εάν δεν ενημερωθούμε μετά τη λήξη αυτής της περιόδου.

Υπάρχουν Πρόσθετες Χρεώσεις Για Την Επιστροφή Ενός Αυτοκινήτου Με Καθυστέρηση;

Οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη καθυστερημένη επιστροφή υπόκειται σε επιπλέον χρέωση. Οι πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορείτε να βρείτε στο συμβόλαιο ενοικίασης σας. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να παρατείνετε την ενοικίαση.

Πώς Μπορώ Να Παρατείνω Την Κράτησή Μου Αφού Έχω Παραλάβει Το Αυτοκίνητό Μου;

Αυτό θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα. Στην υψηλή θερινή περίοδο, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε οποιαδήποτε επέκταση, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας. Εάν επιθυμείτε να παρατείνετε την κράτησή σας, θα μας καλέσετε στο τηλέφωνό μας που μπορείτε να βρείτε στο συμβόλαιο ενοικίασης. Θα πρέπει να πάτε στο τοπικό γραφείο για να υπογράψετε την επέκταση της σύμβασης για να επικυρώσετε την ασφαλιστική κάλυψη.

Θα Λάβω Επιστροφή Χρημάτων Εάν Αποφασίσω Να Επιστρέψω Το Όχημα Νωρίτερα;

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να επιστρέψετε οικειοθελώς το όχημα πριν από τη λήξη της περιόδου μίσθωσης, δεν θα επιστρέψουμε οποιοδήποτε ποσό.

Μπορώ Να Επιλέξω Το Μοντέλο Του Οχήματος;

Δεν επιβεβαιώνουμε το συγκεκριμένο μοντέλο του οχήματος που θα λάβετε. Επιβεβαιώνουμε μόνο την κατηγορία για την οποία έχετε κάνει κράτηση.

Πώς Και Πότε Μπορώ Να Κάνω Κράτηση Για Παιδικό Κάθισμα;

Θα πρέπει να το ζητήσετε όταν κάνετε την κράτησή σας ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας. Εάν ξεχάσατε να κάνετε κράτηση για παιδικό κάθισμα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας και θα τροποποιήσουμε την κράτησή σας.

Μπορώ Να Πάρω Το Ενοικιασμένο Όχημα Από Το Ένα Νησί Στο Άλλο;

Όχι. Οι πελάτες δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν τα αυτοκίνητα από το ένα νησί στο άλλο.

Ποιος Μπορεί Να Οδηγήσει Το Ενοικιασμένο Όχημα;

Μόνο οι εξουσιοδοτημένοι οδηγοί στο συμβόλαιο ενοικίασης μπορούν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο.

Πώς Μπορώ Να Αλλάξω Την Ασφαλιστική Κάλυψη Που Έχω Επιλέξει Κατά Την Πραγματοποίηση Της Κράτησης Online;

Εάν επιθυμείτε να αλλάξετε την ασφαλιστική κάλυψη μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή ασφάλισης. Μπορείτε επίσης να το αναβαθμίσετε κατά το χρόνο παράδοσης του αυτοκινήτου. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους ενοικιαστές να λάβουν Ασφάλιση χωρίς απαλλαγη ευθυνων.

Μπορώ Να Καπνίσω Σε Ένα Ενοικιασμένο Όχημα;

Όχι, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε ενοικιαζόμενο όχημα. Εάν το όχημα επιστραφεί μυρίζοντας καπνό τσιγάρων θα είστε υπεύθυνοι για το πλήρες κόστος του καθαρισμού.

Μπορώ Να Οδηγήσω Το Ενοικιασμένο Όχημα Εκτός Δρόμου;

Δεν επιτρέπεται η οδήγηση των ενοικιαζόμενων οχημάτων εκτός δρόμου, σε οποιαδήποτε παραλία ή σε θαμνώδεις διαδρομές. Ολα τα οχήματα (συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων 4WD) απαγορεύεται να οδηγούνται σε όλες τις διαδρομές 4WD.

Τί Πρέπει Να Κάνω Αν Το Ενοικιασμένο Αυτοκίνητο Έχει Βλάβη;

Παρέχουμε την υπηρεσία οδικής βοήθειας για τυχόν βλάβες του οχήματος. Σε περίπτωση βλάβης παρακαλούμε καλέστε μας στον αριθμό του συμβολαίου ενοικίασης. Δώστε μας τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας και δώστε οδηγίες για να μας βοηθήσετε να σας εντοπίσουμε.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι αυτή η πολιτική είναι ΔΩΡΕΑΝ μόνο για μηχανικές βλάβες. Όλες οι άλλες βλάβες θα υπόκεινται στις σχετικές χρεώσεις, π.χ. απώλεια ή κλειδωμένα κλειδιά στο αυτοκίνητο, επαναπλήρωση του οχήματος με το λανθασμένο καύσιμο (δηλαδή τοποθέτηση ντίζελ αντί βενζίνης), βλάβη σε τροχούς ή/και ελαστικά, άδεια μπαταρία λόγω της άψεως των φώτων, βλάβη ως αποτέλεσμα ατυχήματος κ.λπ.

Ποια Μέθοδο Χρησιμοποιείτε Για Τη Συλλογή Προσωπικών Δεδομένων;

Δεν συλλέγουμε, νοικιάζουμε ή πωλούμε τα προσωπικά σας στοιχεία. Δεν χρησιμοποιούμε ούτε συλλέγουμε την ακριβή γεωγραφική σας θέση.